Raluca Anton

PODCASTUL “JOCURILE MINȚII”

A construi conținut audio este o provocare! Fără să te folosești de simțul vizual e nevoie să transmiți aceleași senzații și să produci analize mentale pe care, un material video le-ar realiza mult mai ușor, poate implicit.

Tare mi-am dorit să pot lucra pe un astfel de material, așa că, de acum puteți găsi pe platformele mele online și un podcast - Jocurile Minții. El va fi împărțit pe sezoane, iar primul sezon este dedicat anxietății, fricii. Ce este ea, care sunt mecanismele care o generează, dar și ce putem face pentru a-i reduce intensitatea și frecvența. Pe lângă informații validate de știință, fiecare podcast conține exerciții și tehnici pentru a putea lucra mai eficient cu aceste emoții. Astfel, dincolo de conținut informațional, vă propun să începeți un demers de auto-cunoaștere. Valoarea adăugată a acestui material este faptul că, pe lângă informații teoretice validate de știință, vă propun și un ghid de cunoaștere a propriei persoane, cu identificarea vulnerabilităților personale, dar și cu tehnici pe care să le puteți persoanliza în funcție de nevoile pe care le identificați. Astfel, pe lângă niște căști, mai aveți nevoie de o agendă și un pix care să vă fie confidenți. Sunt sigură că demersul va fi unul valoros pentru fiecare dintre cei care îl vor urmări de la început și până la final, chiar dacă nu este un demers terapeutic, ci unul de dezvoltare personală. Beneficiul unui astfel de conținut este faptul că poate fi accesat oricând și poate fi consultat ori de câte ori este nevoie.

Podcastul este realizat în colaborare cu Radio Cluj, unde îl puteți asculta în fiecare duminică în cadrul emisiunii de la ora 13, precum și pe alte astfel de rețele de distribuire, cum ar fi Anchor, Soundcloud, Spotify, Google Podcasts și multe altele. De asemenea, îl puteți asculta și mai jos.

SEZONUL 1 - Despre anxietate

RA-bg1.png

 

SEZONUL 2 - Despre relații

Acest al doilea sezon are un format diferit: lucrez cu colega mea, Adela Moldovan, și cu Carmen Sas de la Radio Cluj să vă aducem cele mai importante informații despre relații. De la „definiția” relației, la mituri despre aceasta, la cum să rezolvăm problemele care inevitabil apar.

RA-bg1.png